Τηλέφωνο

2610 432 120

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτ-Παρ: 12:00-21:00 & Σάββατο: 11:00-19:00

Μασάζ

Συχνές ερωτήσεις για το μασάζ.

Οι κινήσεις περιλαμβάνουν περιστροφές στους ώμους, τους γοφούς, τη μέση, και τα πόδια. Επίσης απαλές, αδιάκοπες κινήσεις αποσυμφόρησης στην πλάτη. Είναι βασικά οι ίδιες κινήσεις που κάνεις στο μάθημα της yoga, αλλά με βοήθεια. Κάθε stretch ανά σημείο διαρκεί τουλάχιστον δύο λεπτά. Σε συνδυασμό με αρωματοθεραπεία, η κούρα διαρκεί 50-80 λεπτά, και προσφέρει ίδια χαλάρωση με μία ολόκληρη μέρα στο spa. Θα αισθανθείς ότι το σώμα σου είναι ελαφρύτερο από τον αέρα.

Στη βεντουζοθεραπεία χρησιμοποιούνται ειδικά γυάλινα, πλαστικά ή σιλικόνης δοχεία, τα οποία ονομάζουμε βεντούζες, και η δράση τους οφείλετε στην αρνητική πίεση που ασκείται στους ιστούς, επιδρώντας ευεργετικά τόσο στους ίδιους τους ιστούς, όσο και στην κυκλοφορία του αίματος.

Με τη βοήθεια της αλλαγής θερμοκρασίας στη βεντούζα, η οποία γίνεται με χρήση φωτιάς ή απορρόφηση του αέρα, μειώνεται η εσωτερική πίεση ώστε ο επιφανειακός μυς να τραβηχτεί από τη βεντούζα και να συγκρατηθεί μέσα σ’ αυτή.
Είναι επικίνδυνες οι βεντούζες;

Οι βεντούζες είναι εντελώς ακίνδυνες και δεν προκαλούν καθόλου πόνο, αλλά πρέπει να εφαρμόζονται από εξειδικευμένο θεραπευτή, για αποφυγή τραυματισμού, καψίματος, οιδημάτων ή δερματοπαθειών.

Οι βεντούζες (κρύες ή ζεστές) έχουν βαθιές ιστορικές ρίζες στην αρχαία Ελλάδα και στην παραδοσιακή Κίνα και είναι μία εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος που την χρησιμοποιούσαν ακόμα και οι γιαγιάδες μας με αποδεδειγμένα ισχυρά θεραπευτικά αποτελέσματα σε πολλών ειδών λοιμώξεις.

Η βεντουζοθεραπεία χρησιμοποιείται για την θεραπεία του πόνου και την αντιμετώπιση ασθενειών, όπως:

 • κοινό κρυολόγημα
 • βήχας
 • αναπνευστικό
 • ενίσχυση ανοσοποιητικού
 • αποβολή τοξινών
 • κακή κυκλοφορία αίματος
 • μυοσκελετικούς πόνους
 • αρθραλγία
 • οσφυαλγία
 • δερματικές φλεγμονές
 • γαστρίτιδα
 • δυσπεψία και πεπτικά προβλήματα
 • κατακράτηση υγρών
 • τα γυναικολογικά προβλήματα
 • η κυτταρίτιδα κ.α.

Η κυτταρίτιδα κάνει την εμφάνιση της στο σώμα μας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των γλουτών, των μηρών, των χεριών και της κοιλιάς με την αντιαισθητική όψη του γνωστού σε όλες μας φλοιού πορτοκαλιού. Αυτή η έκφραση «όψη φλοιού πορτοκαλιού» χρησιμοποιείται για να περιγράψει την εμφάνιση του δέρματος μας όταν έχει εμφανίσει κυτταρίτιδα. Φυσικά το πόσο βαθουλωτή θα είναι η όψη φλοιού πορτοκαλιού εξαρτάται πάντα από τον βαθμό στον οποίο έχουμε αφήσει την κυτταρίτιδα να εξαπλωθεί.

Για την αποφυγή ή την εξάλειψη της κυτταρίτιδας όπως είπαμε το μασάζ είναι ευεργετικό ειδικά στο αρχικό στάδιο εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Μέσω κάποιον συγκεκριμένων πιέσεων αλλά και κινήσεων που ασκούμε στο δέρμα μας βελτιώνουμε την κυκλοφορία του αίματος στην συγκεκριμένη περιοχή κάτι που βοηθάει στην λιποδιάλυση. Η κυτταρίτιδα άλλωστε εάν το σκεφτούμε θα καταλάβουμε ότι είναι συσσωρευμένο λίπος στον ιστό της συγκεκριμένης περιοχής που εμφανίζουμε το φαινόμενο της κυτταρίτιδας. Η ελλιπής αιμάτωση, η καθιστική ζωή και οι τοξίνες δημιουργούν αυτή την συσσώρευση λίπους σε ευάλωτα σημεία του σώματος μας.

Άρα το μασάζ για κυτταρίτιδα βοηθάει εάν εφαρμοστεί σωστά. Δηλαδή εάν με την βοήθεια των σωστών συστατικών και των κατάλληλων πιέσεων με την σωστή φορά κινήσεων κάνουμε μασάζ στις προβληματικές περιοχές για τουλάχιστον 5 λεπτά κάθε μέρα, τότε σύντομα θα δούμε τα πρώτα εκπληκτικά αποτελέσματα. Στο σημείο αυτό και πριν πάμε να δούμε αναλυτικά τον σωστό τρόπο για να κάνουμε μασάζ για κυτταρίτιδα θα πρέπει να τονίσουμε ότι για να λειτουργήσει θα πρέπει να γίνει συνδυαστικά με σωστή διατροφή, άσκηση, αποφυγή καπνίσματος και αλκοόλ ενώ παράλληλα θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό και βότανα που αποτοξινώνουν όπως πράσινο τσάι και λουΐζα καθώς και να μειώσετε το άγχος αλλά και το στρες.

Για να κάνετε ένα αποτελεσματικό μασάζ για κυτταρίτιδα αρχικά θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα ειδικό λάδι κατά της κυτταρίτιδας ή ακόμα καλύτερα να φτιάξετε το δικό σας λάδι για κυτταρίτιδα που μπορείτε να βρείτε σχετικό άρθρο εδώ στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναικά. Έπειτα θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι την κάθε προβληματική περιοχή την δουλεύουμε ξεχωριστά. Δηλαδή την διαδικασία που θα σας δώσουμε για το σωστό μασάζ θα την κάνετε μια φορά ολόκληρη για τους γλουτούς για παράδειγμα και την ίδια διαδικασία από την αρχή για τα χέρια.

Βάλτε μια ικανή ποσότητα με λάδι στα χέρια σας τρίψτε το λίγο στις παλάμες σας και αρχίστε το μασάζ για κυτταρίτιδα όπως ακριβώς σας το περιγράφουμε παρακάτω, το κάθε βήμα να το εφαρμόζετε για 2 λεπτά τουλάχιστον μιας και ο στόχος είναι το μασάζ να διαρκέσει πάνω από 5 λεπτά:

 • Αρχικά κάντε ελαφρές κυκλικές κινήσεις με φορά από κάτωπρος τα πάνω δηλαδή η διαδικασία θα γίνει από τους αστραγάλους και προς τα επάνω. Οι κυκλικές απαλές κινήσεις θα αρχίσουν να διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος μέσα στα αγγεία του σώματός σας και θα διώξουν σιγά – σιγά τις τοξίνες.
 • Έπειτα αφού έχετε κάνει σε όλη την περιοχή πιέσεις τότε αρχίστε να ζυμώνετε πάλι με φορά από κάτωπρος τα πάνω το δέρμα σας. Μιμηθείτε την διαδικασία ζυμώματος του ψωμιού και κάντε το ίδιο με το δέρμα σας. Φερθείτε του σαν να είναι ζυμάρι. Αυτό το στάδιο βοηθάει στη μείωση των λιποκυττάρων άρα την συρρίκνωση του λιπώδη ιστού της προβληματικής περιοχής.
 • Στη συνέχεια κάνετε γροθιά τα χέρια σας και συνεχίστε να κάνετε μασάζ στην περιοχή με αυτό τον τρόπο. Δώστε δύναμη στις γροθιές σας και πιέστε τες μέσα στο δέρμα ώστε να διαλύσετε όλο το λίπος που έχει απομείνει στον λιπώδη ιστό.
 • Τέλος ξανα επαναλάβετε το πρώτο βήμα δηλαδή τις χαλαρές κυκλικές κινήσεις μασάζ ώστε να χαλαρώσετε το δέρμα σας από το έντονο μασάζ.

Αυτό ήταν το μασάζ για κυτταρίτιδα τελείωσε και εσείς μην ξεχάστε να βάλετε μια κρέμα κατά την κυτταρίτιδας ώστε να μεγιστοποιήστε τα αποτελέσματα από το μασάζ που μόλις προσφέρατε στο σώμα σας.