Τηλέφωνο

2610 432 120

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτ-Παρ: 12:00-21:00 & Σάββατο: 11:00-19:00

Μασάζ

Δείτε αναλυτικότερα πληροφορίες για τα είδη των μασάζ.

Η θεραπευτική μάλαξη αποτελεί ένα από τα φυσικά μέσα θεραπείας και βρίσκει ευρεία εφαρμογή σε όλες σχεδόν τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος αλλά και των άλλων συστημάτων του ανθρώπου. Μολονότι τα τελευταία χρόνια βελτιώθηκε σημαντικά ο χρόνος αποκατάστασης, με τη χρησιμοποίηση των μοντέρνων φυσικών μέσων, η αποκατάσταση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μάλαξη.

Μηχανισμός Δράσης

Η θεραπευτική μάλαξη βασίζεται στο συνδυασμό ειδικών δυνάμεων πίεσης και διάτασης που προκαλούν ευεργετικές επιδράσεις στους χώρους του αυλού των αγγείων του αίματος, της λέμφου και των τριχοειδών αγγείων. Δύο είναι οι μηχανισμοί δράσης της μάλαξης: ο αντανακλαστικός και ο μηχανικός.

Ο αντανακλαστικός μηχανισμός πιστεύεται ότι προκαλείται από το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Έτσι ένα αισθητικό ερέθισμα, όπως το απαλό πέρασμα των χεριών πάνω στο δέρμα γίνεται αντιληπτό από τους αισθητικούς υποδοχείς που βρίσκονται σε αυτό προκαλώντας μια σειρά ανταποκρίσεων από το αυτόνομο νευρικό σύστημα.

Ο μηχανικός ερεθισμός αναφέρεται στην επίδραση της μάλαξης μέσω της εξωτερικής πίεσης, τόσο στις επιφανειακές όσο και στις εν τω βάθει ευρισκόμενες φλέβες με αποτέλεσμα τη μετακίνηση του αίματος και την αποσυμπίεση της περιοχής που δέχεται το ερέθισμα.

Αποτελέσματα

Η μάλαξη έχει άμεση δράση στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Η προκαλούμενη αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος προκαλεί απελευθέρωση των πόρων των ιδρωτοποιών και σμηγματογόνων αδένων και απαλλάσσει την επιδερμίδα από άχρηστα σωματίδια και νεκρά κύτταρα. Ακόμη αυξάνει την ανθεκτικότητα και την ελαστικότητα του δέρματος στις θερμικές και μηχανικές καταπονήσεις και συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Στα οστά η μάλαξη έχει ευρεία εφαρμογή στη θεραπεία των καταγμάτων μέσω της αύξησης της κυκλοφορίας του αίματος κατά μήκος των νεοσχηματιζόμενων αγγείων επιταχύνοντας την επούλωση και συνεπώς την αποκατάσταση.

Η αύξηση της ροής του αίματος που επιστρέφει στην καρδιά βελτιώνει τη λειτουργία της με αποτέλεσμα τη γενικότερη αύξηση της ροής του αίματος στους ιστούς και τελικά τη βελτίωση του μεταβολισμού.

Ακόμη η μάλαξη επιδρά ευεργετικά στην παροχέτευση και απορρόφηση της λέμφου σε περιπτώσεις παθολογικής συγκέντρωσής της, όπως συμβαίνει στα οιδήματα (πρηξίματα).

Στους μυς η μάλαξη βοηθά μέσω της αύξησης της αιμάτωσης, στην απομάκρυνση των καματογόνων ουσιών, στη λύση των συμφύσεων και στην αύξηση της ελαστικότητας.

Η τεχνική της μάλαξης στους πνεύμονες βοηθά στην παροχέτευση της βλέννης και των βλεννοποιωδών υλικών που υπάρχουν στους βρόγχους σε περιπτώσεις όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα, το εμφύσημα.

Τέλος δεν θα πρέπει να παραληφθεί η ωφέλεια της μάλαξης στην ψυχολογία του ασθενούς. Ο συνδυασμός της σωματικής χαλάρωσης και της ψυχικής απελευθέρωσης συνθέτουν μια γενικότερη ευφορία στον ασθενή.

Η αρωματοθεραπεία είναι μια εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος, γνωστή εδώ και 5.000 χρόνια, κατά την οποία χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια, προκειμένου ο ασθενής να χαλαρώσει και να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα της πάθησης που τον ταλαιπωρεί. Με μερικές σταγόνες, μπορείτε επίσης, να αισθανθείτε τονωμένοι και αναζωογονημένοι. Πρόκειται για μια ολιστική θεραπεία που έχει σαν σκοπό τη βελτίωση της υγείας μας και την αποκατάσταση ή τη διατήρηση της ισορροπίας μας. Τα αιθέρια έλαια των φυτών είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Άλλοτε διαχέονται στον αέρα για εισπνοές, άλλοτε διαλύονται στο νερό του μπάνιου και άλλοτε αναμειγνύονται με νερό και χρησιμοποιούνται σαν κομπρέσες. Μπορούν επίσης, να διαλυθούν μέσα σε έλαια βάσης όπως είναι το αμυγδαλέλαιο και να εφαρμοστούν μέσω μασάζ. Στην αρωματοθεραπεία, πιστεύεται ότι τα αιθέρια έλαια επιδρούν στο τμήμα εκείνο του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη, τα συναισθήματα και τον έλεγχο των ορμονών και κάποιοι θεωρούν ότι, τα αιθέρια έλαια απορροφώνται απευθείας από το δέρμα και δρουν άμεσα στο σώμα.

Αδιαμφισβήτητα όμως, τα αρώματα επηρεάζουν άμεσα τόσο τη διάθεση όσο και την ψυχολογία μας. Μόλις μυρίσουμε κάτι, αστραπιαία, το μήνυμα καταγράφεται στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα, το οποίο ελέγχει την αντίδραση του σώματος αλλά και του συναισθήματος απέναντι σε αυτή τη μυρωδιά.

Ο Ιάπωνας καθηγητής Σιζούο Τόριι σε μια σειρά πειραμάτων με αιθέρια έλαια που διεξήγαγε στο πανεπιστήμιο του Τόχο, ανακάλυψε ότι το συμπαθητικό νευρικό σύστημα διεγείρεται από τη μυρωδιά του γιασεμιού, της μέντας, του βασιλικού, του γαρύφαλου κ.α ενώ αντίθετα η δραστηριότητά του μειώνεται από τη μυρωδιά του περγαμόντου, του λεμονιού, του σανδαλόξυλου, του χαμομηλιού κλπ.

Οι βιομηχανίες αρωμάτων και γεύσεων, γνωρίζοντας τη σχέση που υπάρχει μεταξύ οσμών και συναισθημάτων, διεξάγουν τις δικές τους έρευνες, με στόχο να κατασκευάζουν αρώματα που να χαλαρώνουν, να τονώνουν την αυτοπεποίθηση, να αυξάνουν τον ερωτισμό, να “φτιάχνουν” τη διάθεση κλπ.

Με τη βοήθεια της αρωματοθεραπείας, μπορούμε να χαλαρώσουμε, να ανακουφιστούμε από το άγχος αλλά και την κατάθλιψη και την αϋπνία. Έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη, σε περιπτώσεις υπέρτασης, μολύνσεων και εγκαυμάτων.

Προσοχή

Αν καταφύγουμε στην αρωματοθεραπεία για να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα, καλό είναι να απευθυνθούμε σε ένα ειδικό αρωματοθεραπευτή και όχι να κάνουμε χρήση αιθέριων ελαίων από μόνοι μας. Κάποια έλαια είναι δυνατά και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα αν κάνουμε εσωτερική χρήση. Επίσης, δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται κοντά στα μάτια ή το στόμα, για αποφυγή ερεθισμών του δέρματος και των μεμβρανών.

Τα παιδιά κάτω από πέντε ετών, μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητα στα έλαια γι΄αυτό, καλύτερα να αποφεύγεται η χρήση της αρωματοθεραπείας σε αυτές τις ηλικίες.

Επίσης, αν υποφέρετε από χρόνιες νόσους ή παθήσεις, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Εξειδικευμένες έντονες κινήσεις , με γρήγορους ρυθμούς μάλαξης , με στόχο την σωστή αιμάτωση και χαλάρωση των μυών και την επαναφορά τους σε φυσική κατάσταση. Ιδανικό μασάζ για αθλητές και αθλητικούς τύπους. Συνιστάται και σε ανθρώπους με μυϊκή ατονία και δυσκινησία.
Προαγωνιστικό. Για αθλητές, ανθρώπους που γυμνάζονται έντονα, ή άλλους που χρειάζονται τόνωση. Διεγείρουμε το νευρικό σύστημα, αυξάνεται η αιμάτωση και η οξυγόνωση τον μυών. Κρατάμε γενικά το μυοσκελετικό σύστημα ελαστικό, ευλύγιστο.
Αποθεραπείας. Εξειδικευμένη μάλαξη μετά από έναν αγώνα ή μια έντονη προπόνηση. Χαλαρώνουν οι μύες και τα νεύρα. Αποσυμφορίζονται οι αρθρώσεις από την ένταση. Γίνεται μασάζ, διατάσεις και τεχνικές κινητοποίησης των αρθρώσεων.

Εξειδικευμένες έντονες κινήσεις , με γρήγορους ρυθμούς μάλαξης , με στόχο την σωστή αιμάτωση και χαλάρωση των μυών και την επαναφορά τους σε φυσική κατάσταση. Ιδανικό μασάζ για αθλητές και αθλητικούς τύπους. Συνιστάται και σε ανθρώπους με μυϊκή ατονία και δυσκινησία.
Προαγωνιστικό. Για αθλητές, ανθρώπους που γυμνάζονται έντονα, ή άλλους που χρειάζονται τόνωση. Διεγείρουμε το νευρικό σύστημα, αυξάνεται η αιμάτωση και η οξυγόνωση τον μυών. Κρατάμε γενικά το μυοσκελετικό σύστημα ελαστικό, ευλύγιστο.
Αποθεραπείας. Εξειδικευμένη μάλαξη μετά από έναν αγώνα ή μια έντονη προπόνηση. Χαλαρώνουν οι μύες και τα νεύρα. Αποσυμφορίζονται οι αρθρώσεις από την ένταση. Γίνεται μασάζ, διατάσεις και τεχνικές κινητοποίησης των αρθρώσεων.

Εδώ και 2.500 χρόνια ειδικοί του Τhai μασάζ προσφέρουν στους ασθενείς και πελάτες τους αμέτρητα οφέλη υγείας. Αυτό το είδος μασάζ δανείζεται στοιχεία από την Ayurvedic παράδοση. Στην ουσία μεγάλο μέρος του Thai μασάζ αποτελείται από υποβοηθούμενες στάσεις yoga, όπου ο μασέρ τεντώνει σημεία του σώματός σου για να εμβαθύνεις την στάση σου και να πετύχεις μέγιστο αποτέλεσμα.

Εν τέλει βελτιώνονται όλες οι κινήσεις του σώματός σου. Στόχος είναι η αποσυμφόρηση στα 10 κανάλια ενέργειας μέσα στο σώμα. Η παρεμπόδιση της ροής της ενέργειας προκαλεί μυϊκή αδυναμία, κόπωση, και άλλες μυοσκελετικές ανωμαλίες. Το stretching και ο συντονισμός της αναπνοής αναζωογονούν τον οργανισμό σου.

Βελτίωση στάσης και ελαστικότητας

Αρκετά από τα οφέλη του Thai μασάζ ταυτίζονται με αυτά της yoga. Περιλαμβάνουν τη βελτίωση της στάσης του σώματος, την αυξημένη κυκλοφορία, και τη μεγαλύτερη ελαστικότητα. Όπως και η yoga, το Thai μασάζ χαλαρώνει και επιμηκύνει τους μυς με αποτέλεσμα χαμηλότερη μυϊκή ένταση σε διάφορα σημεία του σώματος. Στο τέλος της θεραπείας, ο ασθενής έχει χαλαρώσει και αποβάλει το άγχος του.

Ανακούφιση του μυϊκού πόνου

Ανακουφίζει προσωρινά από τον πόνο που προκαλούν χρόνια προβλήματα και τραυματισμοί. Το stretching και το μασάζ μειώνουν το αντίκτυπο χρόνιων προβλημάτων εν γένει. Χαλαρώνοντας τους μυς που βρίσκονται σε ένταση, μειώνεις σημαντικά το στρες σε συγκεκριμένα σημεία που σε ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια. Λύνοντας τους «αόρατους κόμπους», το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο τραυματισμένο σημείο προσφέροντας άμεση ανακούφιση και μακροπρόθεσμα θεραπεία.

Βελτίωση διάθεσης

Το μασάζ θα σου προσφέρει ένα πλατύ χαμόγελο ως αποτέλεσμα της μείωσης του πόνου, της χαλάρωσης, και της βελτιωμένης κυκλοφορίας. Νιώθεις πιο άνετα με το σώμα σου. Όλα έρχονται από την αρμονία πνεύματος και σώματος. Το μασάζ φέρνει στο σώμα χαλάρωση που αγγίζει τα επίπεδα διαλογισμού. Διώχνεις από το μυαλό τις περιττές σκέψεις και εστιάζεις στις βαθιές τακτικές αναπνοές. Όπως συμβαίνει και με τον ενδιάμεσο ύπνο, το μυαλό κάνει reset στο υποσυνείδητο και απαλλάσσεται από έμμονες ιδέες. Αποκτάς μία πιο θετική στάση ζωής μέσα από τη θεραπεία.

 Η σημασία του stretching

Το stretching προσφέρει ελαστικότητα στους μυς, ενώ παράλληλα τους ενδυναμώνει. Διατηρεί ουσιαστικά μία υγιή γκάμα κινήσεων στο σώμα και συγκεκριμένα στις αρθρώσεις. Χωρίς βοήθεια οι μυς τείνουν τα σφίγγουν και να κονταίνουν. Γίνονται μάλιστα πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς. Ιδανικά πρέπει να τεντώνουμε τους μυς κάθε μέρα. Αν η ζωή σου δεν έχει τόση δράση και εξάσκηση, τότε το Thai μασάζ θα έρθει να καλύψει το κενό.

Χαλάρωση

Μαζί με τα οφέλη στο σώμα, το Thai massage προσφέρει ευρύτερη αίσθηση ευεξίας. Υποτιμάμε συχνά τη σημασία της χαλάρωσης, και το βαθμό στον οποίο επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Είναι σημαντικό να διαχειρίζεσαι σωστά το στρες. Όταν αγχώνεσαι, το σώμα αντιδρά με ένταση στους μυς, επιτάχυνση του ρυθμού αναπνοής και ταχυπαλμία. Συνδύασε την κούρα του μασάζ με υγιεινή διατροφή, και κάποια άσκηση. Αφιέρωσε χρόνο και επένδυσε στην ποιότητα ζωής.

Αναπνοή

Η βασική σχέση μεταξύ Thai μασάζ και yoga είναι η έμφαση στην αναπνοή. Επιβραδύνοντας το ρυθμό αναπνοής, επιτυγχάνεις βαθιά χαλάρωση και συντονισμό σώματος και πνεύματος. Η yoga εστιάζει στην αναπνοή και την κίνηση, εξασφαλίζοντας ελεύθερη ροή της ενέργειας στο σώμα. Το Thai μασάζ εστιάζει στην αργή αναπνοή και είναι κάτι μεταξύ ασθενή και θεραπευτή.

Η σωστή αναπνοή αυξάνει το οξυγόνο στο σώμα και δημιουργεί συνθήκες διαλογισμού. Σε βοηθάει επίσης να συνειδητοποιήσεις περισσότερο το σώμα σου. Το φορτωμένο πρόγραμμα σε καθημερινή βάση σε εμποδίζει να ακούσεις καθαρά το σώμα και τις ανάγκες του. Το μασάζ είναι μια ευκαιρία να έρθεις σε μια βαθύτερη επαφή με τον εαυτό σου.

Πώς γίνεται

Οι κινήσεις περιλαμβάνουν περιστροφές στους ώμους, τους γοφούς, τη μέση, και τα πόδια. Επίσης απαλές, αδιάκοπες κινήσεις αποσυμφόρησης στην πλάτη. Είναι βασικά οι ίδιες κινήσεις που κάνεις στο μάθημα της yoga, αλλά με βοήθεια. Κάθε stretch ανά σημείο διαρκεί τουλάχιστον δύο λεπτά. Σε συνδυασμό με αρωματοθεραπεία, η κούρα διαρκεί 50-80 λεπτά, και προσφέρει ίδια χαλάρωση με μία ολόκληρη μέρα στο spa. Θα αισθανθείς ότι το σώμα σου είναι ελαφρύτερο από τον αέρα.

Η βεντουζοθεραπεία είναι εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδος κι έχει ευρύ φάσμα θεραπευτικών εφαρμογών σε όλο το σώμα, τόσο για την θεραπεία του πόνου, όσο και στην αντιμετώπιση ποικίλων ασθενειών.

Η βεντουζοθεραπεία είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες (από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους) κι εφαρμόζεται με σκοπό την τοπική ή συστηματική θεραπεία ενός προβλήματος.

Έχει ευεργετική επίδραση στην τόνωση του νευρικού κι ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθά στην κατακράτηση υγρών και στην αποβολή των τοξινών, συμβάλει στην απελευθέρωση των μαλακών ιστών και του μυοσκελετικού συστήματος, ενώ παράλληλα αιματώνει την περιοχή ισορροπώντας όλες τις λειτουργίες του οργανισμού.

Πώς γίνεται η βεντουζοθεραπεία;

Στη βεντουζοθεραπεία χρησιμοποιούνται ειδικά γυάλινα, πλαστικά ή σιλικόνης δοχεία, τα οποία ονομάζουμε βεντούζες, και η δράση τους οφείλετε στην αρνητική πίεση που ασκείται στους ιστούς, επιδρώντας ευεργετικά τόσο στους ίδιους τους ιστούς, όσο και στην κυκλοφορία του αίματος.

Με τη βοήθεια της αλλαγής θερμοκρασίας στη βεντούζα, η οποία γίνεται με χρήση φωτιάς ή απορρόφηση του αέρα, μειώνεται η εσωτερική πίεση ώστε ο επιφανειακός μυς να τραβηχτεί από τη βεντούζα και να συγκρατηθεί μέσα σ’ αυτή.
Είναι επικίνδυνες οι βεντούζες;

Οι βεντούζες είναι εντελώς ακίνδυνες και δεν προκαλούν καθόλου πόνο, αλλά πρέπει να εφαρμόζονται από εξειδικευμένο θεραπευτή, για αποφυγή τραυματισμού, καψίματος, οιδημάτων ή δερματοπαθειών.

Ασθένειες που αντιμετωπίζουν οι βεντούζες

Οι βεντούζες (κρύες ή ζεστές) έχουν βαθιές ιστορικές ρίζες στην αρχαία Ελλάδα και στην παραδοσιακή Κίνα και είναι μία εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος που την χρησιμοποιούσαν ακόμα και οι γιαγιάδες μας με αποδεδειγμένα ισχυρά θεραπευτικά αποτελέσματα σε πολλών ειδών λοιμώξεις.

Η βεντουζοθεραπεία χρησιμοποιείται για την θεραπεία του πόνου και την αντιμετώπιση ασθενειών, όπως:

 • κοινό κρυολόγημα
 • βήχας
 • αναπνευστικό
 • ενίσχυση ανοσοποιητικού
 • αποβολή τοξινών
 • κακή κυκλοφορία αίματος
 • μυοσκελετικούς πόνους
 • αρθραλγία
 • οσφυαλγία
 • δερματικές φλεγμονές
 • γαστρίτιδα
 • δυσπεψία και πεπτικά προβλήματα
 • κατακράτηση υγρών
 • τα γυναικολογικά προβλήματα
 • η κυτταρίτιδα κ.α.

Η κυτταρίτιδα αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό των γυναικών. Εδώ που τα λέμε είναι ένας από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους εχθρούς της γυναικείας σιλουέτας αλλά και ψυχολογίας εάν σκεφτεί κανείς ότι η κυτταρίτιδα αποτελεί ίσως την μοναδική περίπτωση προβλήματος που έχει να κάνει με την γυναικεία εικόνα ανεξαρτήτως κιλών, ηλικίας και σωματότυπου. Από αυτό και μόνο μπορούμε να καταλάβουμε ότι για να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα ή για να αναστείλουμε την δημιουργία της που μοιραία κάποια στιγμή θα συμβεί στο σώμα μας θα πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα από πολλές πλευρές. Η στρατηγική που θα επιλέξουμε να εφαρμόσουμε ώστε να καταπολεμήσουμε την κυτταρίτιδα θα πρέπει να περιλαμβάνει την υιοθέτηση μιας ισορροπημένης σωστής διατροφής, την συστηματική άσκηση κατά προτίμηση αερόβια σε συνδυασμό με ασκήσεις που να στοχεύουν στις προβληματικές περιοχές δηλαδή τους γλουτούς, τους μηρούς, το εσωτερικό των χεριών αλλά και την κοιλιά,  σε συνδυασμό με κάποια μικρά κόλπα που θα μας δώσουν το τέλειο αποτέλεσμα. Μέσα σε αυτά τα κόλπα ή τους  βοηθητικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα είναι φυσικά και το μασάζ για κυτταρίτιδα. Το μασάζ για κυτταρίτιδα μπορεί να μας δώσει το τέλειο αποτέλεσμα εάν φυσικά το κάνουμε σωστά και με τα κατάλληλα προϊόντα. Παράλληλα με το μασάζ για κυτταρίτιδα μπορούμε να εφαρμόσουμε στις προβληματικές περιοχές στις οποίες έχουμε ήδη κυτταρίτιδα ή που ενδέχεται να εμφανίσουμε δηλαδή στους μηρούς, τους γλουτούς, τα χέρια και την κοιλιά και κάποια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας ως συμπληρωματική αγωγή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πώς μας βοηθάει το μασάζ για κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα κάνει την εμφάνιση της στο σώμα μας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των γλουτών, των μηρών, των χεριών και της κοιλιάς με την αντιαισθητική όψη του γνωστού σε όλες μας φλοιού πορτοκαλιού. Αυτή η έκφραση «όψη φλοιού πορτοκαλιού» χρησιμοποιείται για να περιγράψει την εμφάνιση του δέρματος μας όταν έχει εμφανίσει κυτταρίτιδα. Φυσικά το πόσο βαθουλωτή θα είναι η όψη φλοιού πορτοκαλιού εξαρτάται πάντα από τον βαθμό στον οποίο έχουμε αφήσει την κυτταρίτιδα να εξαπλωθεί.

Για την αποφυγή ή την εξάλειψη της κυτταρίτιδας όπως είπαμε το μασάζ είναι ευεργετικό ειδικά στο αρχικό στάδιο εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Μέσω κάποιον συγκεκριμένων πιέσεων αλλά και κινήσεων που ασκούμε στο δέρμα μας βελτιώνουμε την κυκλοφορία του αίματος στην συγκεκριμένη περιοχή κάτι που βοηθάει στην λιποδιάλυση. Η κυτταρίτιδα άλλωστε εάν το σκεφτούμε θα καταλάβουμε ότι είναι συσσωρευμένο λίπος στον ιστό της συγκεκριμένης περιοχής που εμφανίζουμε το φαινόμενο της κυτταρίτιδας. Η ελλιπής αιμάτωση, η καθιστική ζωή και οι τοξίνες δημιουργούν αυτή την συσσώρευση λίπους σε ευάλωτα σημεία του σώματος μας.

Άρα το μασάζ για κυτταρίτιδα βοηθάει εάν εφαρμοστεί σωστά. Δηλαδή εάν με την βοήθεια των σωστών συστατικών και των κατάλληλων πιέσεων με την σωστή φορά κινήσεων κάνουμε μασάζ στις προβληματικές περιοχές για τουλάχιστον 5 λεπτά κάθε μέρα, τότε σύντομα θα δούμε τα πρώτα εκπληκτικά αποτελέσματα. Στο σημείο αυτό και πριν πάμε να δούμε αναλυτικά τον σωστό τρόπο για να κάνουμε μασάζ για κυτταρίτιδα θα πρέπει να τονίσουμε ότι για να λειτουργήσει θα πρέπει να γίνει συνδυαστικά με σωστή διατροφή, άσκηση, αποφυγή καπνίσματος και αλκοόλ ενώ παράλληλα θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό και βότανα που αποτοξινώνουν όπως πράσινο τσάι και λουΐζα καθώς και να μειώσετε το άγχος αλλά και το στρες.

Πώς θα κάνετε το σωστό μασάζ για κυτταρίτιδα;

Για να κάνετε ένα αποτελεσματικό μασάζ για κυτταρίτιδα αρχικά θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα ειδικό λάδι κατά της κυτταρίτιδας ή ακόμα καλύτερα να φτιάξετε το δικό σας λάδι για κυτταρίτιδα που μπορείτε να βρείτε σχετικό άρθρο εδώ στο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναικά. Έπειτα θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι την κάθε προβληματική περιοχή την δουλεύουμε ξεχωριστά. Δηλαδή την διαδικασία που θα σας δώσουμε για το σωστό μασάζ θα την κάνετε μια φορά ολόκληρη για τους γλουτούς για παράδειγμα και την ίδια διαδικασία από την αρχή για τα χέρια.

Βάλτε μια ικανή ποσότητα με λάδι στα χέρια σας τρίψτε το λίγο στις παλάμες σας και αρχίστε το μασάζ για κυτταρίτιδα όπως ακριβώς σας το περιγράφουμε παρακάτω, το κάθε βήμα να το εφαρμόζετε για 2 λεπτά τουλάχιστον μιας και ο στόχος είναι το μασάζ να διαρκέσει πάνω από 5 λεπτά:

 • Αρχικά κάντε ελαφρές κυκλικές κινήσεις με φορά από κάτωπρος τα πάνω δηλαδή η διαδικασία θα γίνει από τους αστραγάλους και προς τα επάνω. Οι κυκλικές απαλές κινήσεις θα αρχίσουν να διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος μέσα στα αγγεία του σώματός σας και θα διώξουν σιγά – σιγά τις τοξίνες.
 • Έπειτα αφού έχετε κάνει σε όλη την περιοχή πιέσεις τότε αρχίστε να ζυμώνετε πάλι με φορά από κάτωπρος τα πάνω το δέρμα σας. Μιμηθείτε την διαδικασία ζυμώματος του ψωμιού και κάντε το ίδιο με το δέρμα σας. Φερθείτε του σαν να είναι ζυμάρι. Αυτό το στάδιο βοηθάει στη μείωση των λιποκυττάρων άρα την συρρίκνωση του λιπώδη ιστού της προβληματικής περιοχής.
 • Στη συνέχεια κάνετε γροθιά τα χέρια σας και συνεχίστε να κάνετε μασάζ στην περιοχή με αυτό τον τρόπο. Δώστε δύναμη στις γροθιές σας και πιέστε τες μέσα στο δέρμα ώστε να διαλύσετε όλο το λίπος που έχει απομείνει στον λιπώδη ιστό.
 • Τέλος ξανα επαναλάβετε το πρώτο βήμα δηλαδή τις χαλαρές κυκλικές κινήσεις μασάζ ώστε να χαλαρώσετε το δέρμα σας από το έντονο μασάζ.

Αυτό ήταν το μασάζ για κυτταρίτιδα τελείωσε και εσείς μην ξεχάστε να βάλετε μια κρέμα κατά την κυτταρίτιδας ώστε να μεγιστοποιήστε τα αποτελέσματα από το μασάζ που μόλις προσφέρατε στο σώμα σας.

Gua Sha (γκουά σα) ή θεραπευτική απόξεση.
Το Γκουά σα είναι μια λαϊκή θεραπεία που χρησιμοποιεί η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική τόσο για την αποβολή των τοξινών και την ανακούφιση μυοσκελετικών προβλημάτων στο σώμα, αλλά και για την ανανέωση και αναζωογόνηση του συνδετικού ιστού στις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας του προσώπου και τη δημιουργία νέων τριχοειδών αγγείων.
Θεραπευτικές αρχές –δράσεις του Guasha γενικά:
Εξισορρόπηση του Γιν Γιανγκ
Ενεργοποίηση του κυκλοφορικού συστήματος
Ρύθμιση της λειτουργίας των εσωτερικών οργάνων
Αποβολή των τοξινών
Πως εκτελείται η τεχνική της θεραπευτικής απολέπισης για το πρόσωπο.
Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται η άμεση θεραπευτική απόξεση πάνω στο γυμνό δέρμα του δέκτη. Στην επιφάνεια του προσώπου γίνεται ήπια εφαρμογή με την χρήση ειδικά σμιλευμένης πλάκας από κέρατο βουβαλιού,(και αυτό για να είναι απόλυτα φυσική η διαδικασία και να αποφεύγονται τα πλαστικά),μαζί με κάποιο βιολογικό λιπαντικό έλαιο όπως αμυγδαλέλαιο, λάδι από λάβδανο ή κάποια φυτική κρέμα κλπ. Αφού γίνει η επάλειψη του λιπαντικού εφαρμόζεται η απόξεση/απολέπιση στο δέρμα, με ειδική τεχνική και κινήσεις γρήγορες με την κατάλληλη φορά για κάθε σημείο του προσώπου.
Ποια είναι τα αισθητικά αποτελέσματα και γιατί να κάνουμε Guasha
Οι γυναίκες της Ανατολής ακολουθούν πιστά αυτή την πανάρχαια τεχνική ομορφιάς και την έχουν εντάξει στο καθημερινό τελετουργικό της προσωπικής φροντίδας του προσώπου, με σκοπό την ανάπλαση την πρόληψη, την αντιγήρανση και φυσικά τη φωτεινότητα του προσώπου.
Θα λέγαμε πως είναι το φυσικό Botox της Ανατολής!
Μετά από μία συνεδρία Guasha, θα δείτε βελτίωση στον τόνο της επιδερμίδας, το πρόσωπο σας θα φωτίσει και ακολουθώντας τακτικά ένα πρόγραμμα τουλάχιστον 6 συνεδριών θα παρατηρήσετε πραγματική ανάπλαση του προσώπου. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω της έντονης διέγερσης και της μικροκυκλοφορίας που προκαλείται με την απολέπιση και την αποβολή των τοξινών.
Το Guasha βελτιώνει την ήπια ακμή και συσφίγγει τους πόρους στα λιπαρά και μικτά δέρματα. Είναι απολύτως ακίνδυνο, φυσικό, δεν έχει παρενέργειες και εντελώς ανώδυνο.
Μετά από αρκετή μελέτη εκπαίδευση και πειραματισμούς, αποφάσισαμε να δημιουργήσουμε μια μοναδική ολοκληρωμένη θεραπεία αντιγήρανσης, ειδικά ενισχυμένη με ρολό νεφρίτη και λάδι Baobab.
Μετά την απολέπιση με την ειδική πλακέτα από κέρατο βουβαλιού, λειαίνουμε και ανακουφίζουμε το δέρμα με το ειδικό ρολό από ενεργειακό ορυκτό νεφρίτη ενεργοποιώντας έτσι και όλα τα βελονιστικά σημεία του προσώπου, ενισχύοντας τη γενική ανακούφιση και υγεία του σώματος. Τέλος γίνεται βαθιά ενυδάτωση με λάδι Baobab.
Το λάδι Baobab εκχυλίζεται από τα σπάνια πανέμορφα και πανύψηλα δέντρα που φύονται μόνο στην Μαδαγασκάρη και στη Ν. Αφρική.
Σήμερα θεωρείται το πιο σπάνιο ,το πιο αποτελεσματικό αλλά και το πιο ακριβό λάδι σε όλο το Πλανήτη ενάντια στη γήρανση. Δεν είναι τυχαίο πως ήδη χρησιμοποιείται από πολλούς αστέρες του Hollywood, που ακολουθούν εναλλακτικές μεθόδους περιποίησης.
Τελικά συνδυάσαμε τρείς τεχνικές σε μία θεραπεία ολοκληρωτικής ανανέωσης και σας παρουσιάζουμε το Guasha by Alopiliving.

Υδροθεραπείες

Δείτε αναλυτικότερα πληροφορίες για τα είδη της υδροθεραπείας.

Υδροθεραπείες

Δείτε αναλυτικότερα πληροφορίες για τα είδη περιποίηση προσώπου και σώματος.