Τηλέφωνο

2610 432 120

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτ-Παρ: 12:00-21:00 & Σάββατο: 11:00-19:00

Τί είναι η Αρωματοθεραπεία?

H αρωματοθεραπεία είναι μια εναλλακτική μορφή ολιστικής θεραπείας! Χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια για τη βελτίωση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής μας υγείας! Η εισπνοή διάφορων αρωμάτων φαίνεται πως έχει σημαντική επίδραση σε διάφορες παθήσεις! Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους εδώ και χιλιάδες χρόνια! Αρχαίοι πολιτισμοί στην Ινδία, στην Κίνα και στην Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν αρωματικά φυτά για ιατρικούς σκοπούς! Μάλιστα, στην αρχαία Ελλάδα ο Ιπποκράτης πρότεινε τη χρήση αρωματικών φυτών και ελαίων για την επίτευξη της βέλτιστης υγείας και ευεξίας του ατόμου! 

Τα αιθέρια έλαια των φυτών είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Άλλοτε διαχέονται στον αέρα για εισπνοές, άλλοτε διαλύονται στο νερό του μπάνιου και άλλοτε αναμειγνύονται με νερό και χρησιμοποιούνται σαν κομπρέσες. Μπορούν επίσης, να διαλυθούν μέσα σε έλαια βάσης όπως είναι το αμυγδαλέλαιο και να εφαρμοστούν μέσω μασάζ. Στην αρωματοθεραπεία, πιστεύεται ότι τα αιθέρια έλαια επιδρούν στο τμήμα εκείνο του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη, τα συναισθήματα και τον έλεγχο των ορμονών και κάποιοι θεωρούν ότι, τα αιθέρια έλαια απορροφώνται απευθείας από το δέρμα και δρουν άμεσα στο σώμα.

Αδιαμφισβήτητα όμως, τα αρώματα επηρεάζουν άμεσα τόσο τη διάθεση όσο και την ψυχολογία μας. Μόλις μυρίσουμε κάτι, αστραπιαία, το μήνυμα καταγράφεται στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα, το οποίο ελέγχει την αντίδραση του σώματος αλλά και του συναισθήματος απέναντι σε αυτή τη μυρωδιά.

Πώς γίνετε η θεραπεία?

Εισπνοή:

Τα έλαια εξατμίζονται στον αέρα χρησιμοποιώντας δοχείο διάχυσης, σπρέι ή σταγονίδια ελαίου ή εισπνέονται, για παράδειγμα, σε ατμόλουτρο.

Η εισπνοή αιθέριων ελαίων διεγείρει το οσφρητικό σύστημα, το τμήμα του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μυρωδιά, συμπεριλαμβανομένης της μύτης και του εγκεφάλου. Μόρια που εισέρχονται στη μύτη ή στο στόμα περνούν στους πνεύμονες και από εκεί σε άλλα μέρη του σώματος. Καθώς φθάνουν στον εγκέφαλο, επηρεάζεται το σύστημα του, το οποίο συνδέεται με τα συναισθήματα, τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση, την αναπνοή, τη μνήμη, το άγχος και την ισορροπία των ορμονών.

Οι τοπικές εφαρμογές:

Τα έλαια για μασάζ, τα προϊόντα μπάνιου και περιποίησης δέρματος, απορροφώνται από το δέρμα. Το μασάζ στην περιοχή όπου πρέπει να εφαρμοστεί το λάδι μπορεί να ενισχύσει την κυκλοφορία και να αυξήσει την απορρόφηση. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι περιοχές που είναι πλουσιότερες στους ιδρώτες και τους θύλακες των τριχών, όπως το κεφάλι ή οι παλάμες του χεριού, μπορούν να απορροφήσουν τα έλαια πιο αποτελεσματικά.

Ποιά είναι τα οφέλη της?

Η αρωματοθεραπεία μπορεί να σας προσφέρει μια σειρά από οφέλη! Κάποια από αυτά είναι:

  • Μείωση του στρες, του άγχους και η βελτίωση της διάθεσης! 
  • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου!
  • Έλεγχος διάφορων τύπων χρόνιων πόνων όπως οι ημικρανίες!
  • Τόνωση του ανοσοποιητικού.
  • Βελτίωση των πεπτικών προβλημάτων!
  • Αύξηση των επιπέδων ενέργειας και συγκέντρωσης.

Ανάλογα με την πάθηση που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, αλλάζει και ο συνδυασμός αιθερίων ελαίων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Για παράδειγμα, τα εσπεριδοειδή, το ιλάνγκ-ιλάνγκ και το νερολί βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης. 

Με τη βοήθεια της αρωματοθεραπείας, μπορούμε να χαλαρώσουμε, να ανακουφιστούμε από το άγχος αλλά και την κατάθλιψη και την αϋπνία. Έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη, σε περιπτώσεις υπέρτασης, μολύνσεων και εγκαυμάτων.

Προσοχή

Αν καταφύγουμε στην αρωματοθεραπεία για να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα, καλό είναι να απευθυνθούμε σε ένα ειδικό αρωματοθεραπευτή και όχι να κάνουμε χρήση αιθέριων ελαίων από μόνοι μας. Κάποια έλαια είναι δυνατά και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα αν κάνουμε εσωτερική χρήση. Επίσης, δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται κοντά στα μάτια ή το στόμα, για αποφυγή ερεθισμών του δέρματος και των μεμβρανών.

Τα παιδιά κάτω από πέντε ετών, μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητα στα έλαια γι΄αυτό, καλύτερα να αποφεύγεται η χρήση της αρωματοθεραπείας σε αυτές τις ηλικίες.

Επίσης, αν υποφέρετε από χρόνιες νόσους ή παθήσεις, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Tips & Tricks

Book

Your Treatment

Available Appointments on May 13, 2020

  8:00 am – 9:00 am1 space available  9:00 am – 10:00 am1 space available  10:00 am – 11:00 am1 space available  11:00 am – 12:00 pm1 space available  12:00 pm – 1:00 pm1 space available  1:00 pm – 2:00 pm1 space available  2:00 pm – 3:00 pm1 space available  3:00 pm – 4:00 pm1 space available  4:00 pm – 5:00 pm1 space available  5:00 pm – 6:00 pm1 space available  6:00 pm – 7:00 pm1 space available  7:00 pm – 8:00 pm1 space available