Τηλέφωνο

2610 432 120

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτ-Παρ: 12:00-21:00 & Σάββατο: 11:00-19:00

Τί είναι η Αρωματοθεραπεία?

H αρωματοθεραπεία είναι μια εναλλακτική μορφή ολιστικής θεραπείας! Χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια για τη βελτίωση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής μας υγείας! Η εισπνοή διάφορων αρωμάτων φαίνεται πως έχει σημαντική επίδραση σε διάφορες παθήσεις! Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους εδώ και χιλιάδες χρόνια! Αρχαίοι πολιτισμοί στην Ινδία, στην Κίνα και στην Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν αρωματικά φυτά για ιατρικούς σκοπούς! Μάλιστα, στην αρχαία Ελλάδα ο Ιπποκράτης πρότεινε τη χρήση αρωματικών φυτών και ελαίων για την επίτευξη της βέλτιστης υγείας και ευεξίας του ατόμου! 

Πώς γίνετε η θεραπεία?

Τα αιθέρια έλαια των φυτών είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Άλλοτε διαχέονται στον αέρα για εισπνοές, άλλοτε διαλύονται στο νερό του μπάνιου και άλλοτε αναμειγνύονται με νερό και χρησιμοποιούνται σαν κομπρέσες. Μπορούν επίσης, να διαλυθούν μέσα σε έλαια βάσης όπως είναι το αμυγδαλέλαιο και να εφαρμοστούν μέσω μασάζ. Στην αρωματοθεραπεία, πιστεύεται ότι τα αιθέρια έλαια επιδρούν στο τμήμα εκείνο του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη, τα συναισθήματα και τον έλεγχο των ορμονών και κάποιοι θεωρούν ότι, τα αιθέρια έλαια απορροφώνται απευθείας από το δέρμα και δρουν άμεσα στο σώμα.

Αδιαμφισβήτητα όμως, τα αρώματα επηρεάζουν άμεσα τόσο τη διάθεση όσο και την ψυχολογία μας. Μόλις μυρίσουμε κάτι, αστραπιαία, το μήνυμα καταγράφεται στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα, το οποίο ελέγχει την αντίδραση του σώματος αλλά και του συναισθήματος απέναντι σε αυτή τη μυρωδιά.

Ποιά είναι τα οφέλη της?

Η αρωματοθεραπεία μπορεί να σας προσφέρει μια σειρά από οφέλη! Κάποια από αυτά είναι:

  • Μείωση του στρες, του άγχους και η βελτίωση της διάθεσης! 
  • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου!
  • Έλεγχος διάφορων τύπων χρόνιων πόνων όπως οι ημικρανίες!
  • Τόνωση του ανοσοποιητικού.
  • Βελτίωση των πεπτικών προβλημάτων!
  • Αύξηση των επιπέδων ενέργειας και συγκέντρωσης.

Ανάλογα με την πάθηση που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, αλλάζει και ο συνδυασμός αιθερίων ελαίων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Για παράδειγμα, τα εσπεριδοειδή, το ιλάνγκ-ιλάνγκ και το νερολί βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης. 

Με τη βοήθεια της αρωματοθεραπείας, μπορούμε να χαλαρώσουμε, να ανακουφιστούμε από το άγχος αλλά και την κατάθλιψη και την αϋπνία. Έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη, σε περιπτώσεις υπέρτασης, μολύνσεων και εγκαυμάτων.